• 7 dagen per week
  • Geen wachtlijsten
Inschrijven

Inschrijven


Angsttandarts Den Haag

Bent u één van de vele Nederlanders die erg opziet tegen een tandartsbehandeling? Levert zelfs het idee van een gewone gebitscontrole u al stress op? Dan kunnen wij, als gespecialiseerd angsttandarts, u helpen. Wij nemen uw gevoelens en angsten serieus, trekken tijd uit om u op uw gemak te stellen, en vertellen u eerlijk wat we gaan doen bij elke behandeling. Onze vriendelijke en betrouwbare medewerkers maken een controle of tandheelkundige ingreep zelfs voor patiënten met een serieuze fobie dragelijk. Zodat ze weer een mooier en gezond gebit kunnen krijgen en zodat bestaande pijnklachten verdwijnen.

Tandarts Den Haag
Tandarts Den Haag

Wat is een angsttandarts?

Een angsttandarts is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst voor tandartsbehandelingen, variërend van lichte tot extreme angst. De angsttandarts neemt de nodige tijd om uw zorgen te begrijpen en legt tijdens de behandeling stap voor stap uit wat er zal gebeuren. Tijdens de behandeling is er de mogelijkheid om te pauzeren als de angst te overweldigend wordt. Voor degenen die hun tandheelkundige afspraken uitstellen vanwege intense angst, biedt de angsttandarts de optie van tandheelkundige behandeling onder lichte narcose, waardoor patiënten een comfortabelere ervaring kunnen hebben.

Behandeling angsttandarts

We passen onze aanpak volledig aan u aan. Als u angst ervaart bij een tandartsbehandeling doen we er alles aan om uw comfort te vergroten. In veel gevallen verdwijnt de angst hierdoor volledig.

  • We reserveren extra tijd voor uw afspraak, zodat u zich op uw gemak voelt en we alle stappen rustig kunnen doorlopen.
  • Bij elke fase van de behandeling leggen we gedetailleerd uit wat er gaat gebeuren, om onzekerheden weg te nemen.
  • Een tandarts die gespecialiseerd is in angstbegeleiding zal de behandeling uitvoeren, waardoor u in bekwame handen bent.
  • We treffen speciale maatregelen om ervoor te zorgen dat de behandeling pijnloos is, en we houden rekening met uw comfort op elk moment.
  • In gevallen van extreme angst bieden wij de mogelijkheid om de behandeling onder narcose uit te voeren, waardoor uw ervaring zo stressvrij mogelijk wordt gemaakt.

Pijnloze behandeling

Vaak merken wij dat mensen met tandartsangst jaren geleden een pijnlijke ervaring hebben gehad. Gelukkig zijn er veel dingen veranderd. Dankzij innovatieve technieken zijn tandheelkundige behandelingen tegenwoordig aanzienlijk minder pijnlijk en/ of onaangenaam voor u als cliënt. We streven ernaar om behandelingen volledig pijnloos uit te voeren, waardoor de angst die voorheen werd geassocieerd met tandheelkundige zorg, aanzienlijk wordt verminderd.

Alles onder één dak

In Mondzorgcentrum Den Haag werken tandartsen en mondhygiënisten met veel verschillende specialisaties. Daardoor hebben we altijd de kennis en de praktijkervaring om u te helpen. Of u nu toe bent aan een gebitsreiniging, het plaatsen van een kroon of een simpele periodieke controle: ons Tandarts Centrum Den Haag kan u altijd van dienst zijn.Bovenkant formulier

Dit is geruststellend voor u als cliënt, aangezien u zich voortdurend bevindt in een vertrouwde omgeving. Bovendien kunt u meestal rekenen op een behandeling door dezelfde tandarts. Het contact met vertrouwde gezichten draagt vaak bij aan het verminderen van angst, waardoor uw tandheelkundige ervaring meer comfortabel en geruststellend wordt.

Voorkom vervelende problemen en ga naar een angsttandarts

Voor velen blijft de drempel om de tandarts te bezoeken groot. Soms wordt het tandartsbezoek jarenlang vermeden, wat helaas vaak leidt tot het ontstaan van problemen die het uiteindelijke bezoek onaangenamer maken. We adviseren daarom om regelmatig voor controle te komen. We verzekeren u dat we uw angst zorgvuldig en geleidelijk zullen wegnemen, zodat u nog vele jaren kunt genieten van een prachtig en gezond gebit.

Wilt u voor het maken van een afspraak eerst even kennismaken? Voel u vrij om langs te komen in onze praktijk of bel ons even. We staan klaar om u gerust te stellen en al uw vragen te beantwoorden!

Extreme angst voor de tandarts?

Extreme angst voor de tandarts is begrijpelijk en komt helaas vaak voor. Bij onze praktijk begrijpen we de uitdagingen die hiermee gepaard gaan en bieden we gespecialiseerde zorg voor mensen met tandartsangst. Het is bij ons in sommige gevallen mogelijk om voor een behandeling onder narcose te kiezen. Op die manier kunnen problemen op een rustige manier verholpen worden. We streven ernaar een vertrouwde en ondersteunende omgeving te creëren, zodat zelfs degenen met extreme angst de nodige tandheelkundige zorg kunnen ontvangen en hun mondgezondheid kunnen behouden.

Veelgestelde vragen

Dat doen we door een combinatie van persoonlijke aandacht en vertrouwen. U kunt bij ons meestal door dezelfde, vriendelijke tandarts worden behandeld. Die bespreekt elke behandeling tot in de details met u. Ook kunnen we met behulp van pijnstillers elke behandeling compleet pijnloos uitvoeren.

Dan hebben wij nog een extra behandelmogelijkheid: we kunnen namelijk ook behandelingen onder narcose uitvoeren. U wordt dan onder narcose gebracht, waardoor u niets meemaakt van de behandeling uw angst verdwijnt en u minder meekrijgt van de behandeling. Een behandeling onder narcose is veilig en zelfs geschikt voor kinderen.

Om de angst voor een behandeling te verminderen, kan het nuttig zijn om ontspannings- en ademhalingsoefeningen te doen. Neem rustige, diepe ademhalingen en focus op positieve gedachten. Het beoefenen van deze technieken helpt vaak om de spanning te verminderen en een meer kalme gemoedstoestand te bereiken voorafgaand aan een behandeling.

Het kan helpen door erover te praten met vrienden of familie, die positieve ervaringen kunnen delen en u kunnen adviseren over een angsttandarts. Vraag iemand om met u mee te gaan naar de tandarts voor extra ondersteuning. Communiceer duidelijk met de angsttandarts, stel samen een behandelplan op en begin met kleine stappen, zoals een eenvoudige controle met een spiegeltje, om uw angst geleidelijk te overwinnen. Het delen van zorgen en nemen van kleine stappen kan helpen om het vertrouwen in tandheelkundige zorg te herstellen.

Voor iedere tandarts behandeling kunt u onder narcose worden gebracht: van het vullen van een gaatje tot een wortelkanaalbehandeling.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, hoe kunnen wij u helpen?