Narcose tandarts
Als angsttandarts in Den Haag zijn we gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst kennen voor tandheelkundige behandelingen. Sommigen ervaren zoveel stress en angst dat een reguliere behandeling niet mogelijk is, terwijl dergelijke tandheelkundige controles en behandelingen wel van groot belang zijn voor het herstel of behoud van een gezond en mooi gebit.
Deze mensen behandelen we door middel van een behandeling onder narcose. Dankzij een behandeling onder narcose maakt u niets mee van de behandeling. U ervaart geen pijn en stress gedurende behandeling.
Ook is het mogelijk om lachgas toegediend te krijgen, waardoor uw bewustzijn verandert. U wordt veel meer ontspannen, ervaart minder pijn en prikkels en heeft geen last van verkramping of extreme angst.
Dankzij deze specialisatie verhelpen we uw langlopende gebitsproblemen en pijnklachten. Meer informatie? Neem contact met ons op.
Wat is een narcose tandarts?
Een tandarts onder narcose staat voor u klaar als u extreem bang bent voor de tandarts. Bij Mondzorgcentrum Den Haag bieden we tandartsbehandelingen aan terwijl u onder narcose bent. We staan ook voor u klaar in situaties waarin een standaard tandartsbehandeling niet haalbaar is, zoals bij een sterke kokhalsreflex. Onze aanpak is gericht op het bieden van zorg en comfort, zodat zelfs de meest angstige patiënten toegang hebben tot de nodige tandheelkundige zorg.
Wat kunt u verwachten?
Bij ons staat uw comfort en zorg centraal, vooral als u last heeft van extreme angst of andere belemmeringen. Tijdens uw bezoek aan de narcose tandarts kunt u verwachten dat de behandeling plaatsvindt terwijl u in een diepe slaap verkeert, waardoor u zich volledig ontspannen voelt. Voorafgaand aan de narcose voert de tandarts een zorgvuldige medische controle uit om uw veiligheid te waarborgen. De narcose zorgt ervoor dat u de behandeling zonder angst of stress kunt ondergaan. Na de behandeling wordt u zorgvuldig geobserveerd totdat u volledig bent ontwaakt. Deze benadering maakt het mogelijk om tandheelkundige zorgen aan te pakken zonder dat angst een belemmering vormt, waardoor u kunt genieten van een gezonde glimlach met minimale stress.
Werkwijze narcose tandarts
Onze aanpak is gericht op het herstellen van een zorgeloze glimlach en bestaat uit zes stappen.
Stap 1: intakegesprek aanvragen
Dit kan op twee manieren: via het contactformulier of telefonisch op 070 326 0891.
Stap 2: telefonisch contact
Voorafgaand aan het intakegesprek nemen we contact met u op om naar uw verhaal te luisteren en om uitleg te geven over wat u tijdens het gesprek kunt verwachten.
Stap 3: intakegesprek
Tijdens onze kennismaking bespreken we samen uw huidige gebitsstatus, eventuele klachten en uw persoonlijke wensen.
Stap 4: medische controle
Om de veilige toediening van narcose te waarborgen, voeren we een medische controle uit.
Stap 5: behandeldag
Ons team van specialisten verzorgt de behandeling onder narcose. Hier slaapt u volledig doorheen.
Stap 6: nazorg
We bieden nazorg na uw behandeling om u volledig op uw gemak te stellen. Bovenkant formulier.
Kosten van een narcose tandarts
We begrijpen dat de kosten van een narcose tandarts een belangrijke overweging zijn. De kosten van een behandelingen onder narcose bestaan uit twee delen, namelijk de kosten van de tandartsbehandeling en van de narcose. De kosten voor de narcose komen voor uw eigen rekening. Echter, een deel van de behandeling kan mogelijk worden vergoed door uw verzekeraar. Voor gedetailleerde informatie en mogelijkheden met betrekking tot vergoedingen, raden we u aan contact op te nemen met uw verzekeraar.
Monitoring tijdens de tandartsbehandeling onder narcose
De tandheelkundige behandelingen onder narcose worden uitgevoerd in onze tandartspraktijk, binnen een behandelkamer die vergelijkbaar is met die van de reguliere tandarts. Echter, deze ruimte is speciaal uitgerust met apparatuur om u veilig onder narcose te kunnen behandelen. We monitoren en reguleren continu uw vitale functies gedurende de behandeling, waaronder bloeddruk, hartslag, zuurstofconcentratie en ademhaling.
Na uw behandeling onder narcose
Na de behandeling onder narcose wordt u naar de uitslaapkamer gebracht, waar u de gelegenheid heeft om rustig bij te komen voordat u terug naar huis gaat. De daaropvolgende dag kunt u uiteraard uw normale dagelijkse activiteiten hervatten.
Lachgas tijdens uw behandeling
Naast de optie van een behandeling onder narcose, bieden we ook de mogelijkheid om lachgas toe te dienen. Lachgas heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en verandert tijdelijk uw bewustzijn. Het resultaat is een diepere staat van ontspanning, waarbij de pijn en prikkels verminderd worden. Dit maakt de behandeling comfortabeler, terwijl ook de kans op verkramping of extreme angst afneemt. Lachgas is een veilige en effectieve methode die nauwkeurig wordt gedoseerd door ervaren professionals, waardoor het een geschikte keuze is voor diegenen die de voorkeur geven aan lichte sedatie tijdens tandheelkundige procedures.
Neem gerust contact met ons op
We kijken ernaar uit om van u te horen en staan klaar om uw vragen te beantwoorden, advies te geven of meer informatie te verstrekken. U kunt contact met ons opnemen via onderstaande gegevens of via het contactformulier.
Veelgestelde vragen
Is een behandeling onder narcose veilig?
Ja, lachgas is als het af en toe gebruikt wordt een onschuldig gas. Lachgas wordt in de medische wereld vaak gebruikt voor verdovingen en pijnstilling. Deze vorm van narcose is zelfs geschikt om heel bange kinderen op hun gemak te stellen.
Hoelang duurt een verdoving met lachgas?
Lachgas is na de behandeling snel uitgewerkt, gemiddeld na 1,5 tot 2 uur. De narcose heeft geen blijvende gevolgen.
Heeft een verdoving met lachgas bijwerkingen?
Na een narcose met lachgas kunnen uw mond, lippen en tong dik en gevoelloos worden. Ook kunt u tintelingen in uw lichaam voelen en een beetje duizelig worden.
Kan ik na een behandeling onder narcose alles weer doen?
Na een behandeling onder narcose is het belangrijk te beseffen dat u enige tijd wat wankel op de benen kunt zijn. Daarom is het niet mogelijk om alleen naar huis te gaan. Zorg ervoor dat u een begeleider bij u heeft die u veilig thuisbrengt. Na verloop van tijd zal uw reactievermogen volledig herstellen, waarna u weer in staat bent om alles te doen. Desondanks raden we aan om de dag van de behandeling vrij te houden en niet direct aan het werk te gaan. Het nemen van wat rust en tijd voor herstel bevordert een soepele en comfortabele terugkeer naar uw dagelijkse activiteiten.
Wanneer kom ik in aanmerking voor een narcosebehandeling?
Een behandeling is voor bijna iedereen die ernstige angst voor de tandarts ervaart en daardoor tandarts afspraken vermijdt. Via onze medische vragenlijst beoordelen we uw geschiktheid voor deze benadering, waardoor we nauwkeurig kunnen vaststellen of deze aanpak passend is voor uw specifieke situatie. Zo streven we ernaar om een tandheelkundige ervaring te bieden die comfortabel en vrij van stress is.
Hoe bereid ik me voor op een narcose?
Bij een behandeling onder narcose zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden. Indien u rookt, wordt het sterk aanbevolen om hier tijdelijk mee te stoppen vanwege het verminderde zuurstofgehalte in het bloed. Daarnaast is het belangrijk dat u volledig nuchter bent, wat betekent dat u niet mag eten of drinken voorafgaand aan de behandeling. Tot slot adviseren we om gedurende minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol of drugs te gebruiken, gezien de bloedverdunnende effecten. Deze maatregelen zijn belangrijk voor uw veiligheid en het succes van de behandeling onder narcose.
Hoelang ben ik onder narcose?
De duur van de narcose is volledig afhankelijk van de lengte van de behandeling. Wees gerust, gedurende de gehele behandeling zult u niet ontwaken.
Waarom mag ik niets eten en drinken voorafgaand aan de behandeling?
De narcose schakelt bepaalde beschermende reflexen uit, waardoor het risico bestaat dat zure maaginhoud omhoog kan komen en in de longen terechtkomt. Dit kan leiden tot ernstige complicaties, waaronder een longontsteking en andere gevaarlijke situaties.
Mag ik direct weer werken?
Het is raadzaam om op de dag van de behandeling rust te nemen. Overweeg hulp te vragen aan vrienden of familie voor de zorg voor uw kinderen of het uitvoeren van huishoudelijke taken. Na een narcosebehandeling is het niet toegestaan om voertuigen of machines te besturen. Zorg daarom voor begeleiding die u veilig thuisbrengt na de behandeling.